Luigi Auriemma

aluigi.org (ARCHIVE-ONLY FORUM!)
 FAQ •  Search •  Register •  Login 
It is currently 19 Sep 2014 02:42

All times are UTC [ DST ]



Welcome
ARCHIVE-ONLY FORUM!


Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 2 posts ] 
Author Message
 Post subject: steampwd linking problem
PostPosted: 28 Dec 2008 17:11 

Joined: 28 Dec 2008 16:56
Posts: 1
Yet another steampwd.c problem. D=
When I try to compile steampwd.c as it is (after doing some typecasts MSVC++ wants), it gives me a bunch of unresolved external errors:
Code:
testingexe2 error LNK2019: unresolved external symbol _AES_ecb_encrypt referenced in function "void __cdecl myaesdec(struct aes_key_st *,int,int *,char *,char *,char *)" (?myaesdec@@YAXPAUaes_key_st@@HPAHPAD22@Z)
testingexe2 error LNK2019: unresolved external symbol _AES_set_encrypt_key referenced in function "int __cdecl AESPHM_Decrypt(char *,char *,char *)" (?AESPHM_Decrypt@@YAHPAD00@Z)
testingexe2 error LNK2019: unresolved external symbol _EVP_sha1 referenced in function "int __cdecl AESPHM_Decrypt(char *,char *,char *)" (?AESPHM_Decrypt@@YAHPAD00@Z)
testingexe2 error LNK2019: unresolved external symbol _HMAC referenced in function "int __cdecl AESPHM_Decrypt(char *,char *,char *)" (?AESPHM_Decrypt@@YAHPAD00@Z)
testingexe2 error LNK2019: unresolved external symbol _SHA256 referenced in function "void __cdecl AESPHM_GenerateIvFromSeed(char *,char *)" (?AESPHM_GenerateIvFromSeed@@YAXPAD0@Z)
testingexe2 fatal error LNK1120: 5 unresolved externals

If I link dynamically with C:\OpenSSL\lib\libeay32.lib and C:\OpenSSL\lib\ssleay32.lib, everything works fine. However, if I try to link statically (which is what I'm trying to do) with C:\OpenSSL\lib\VC\static\libeay32MD.lib and C:\OpenSSL\lib\VC\static\ssleay32MD.lib, I get these errors:
Code:
testingexe2 error LNK2019: unresolved external symbol __alloca_probe_16 referenced in function _OPENSSL_isservice
testingexe2 error LNK2019: unresolved external symbol __ftol2_sse referenced in function _roundv

which I have no idea how to fix or why they are happening. So my question is, obviously, how can I fix these, or what is another way to link them statically?
Thanks in advance. Also, great source, cryptography seems so hard to me.


Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: steampwd linking problem
PostPosted: 28 Dec 2008 18:27 

Joined: 13 Aug 2007 21:44
Posts: 4071
Location: http://aluigi.org
link it to libcrypto.a, it's the static library.

if you don't have it:
http://gnuwin32.sourceforge.net/packages/openssl.htm


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 2 posts ] 

All times are UTC [ DST ]


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
suspicion-preferred